• OOK VOOR LEZINGEN, DEMONSTRATIES EN WORKSHOPS 0492-380548
Home » About Me

 

Mijn naam is Will van den Boom 
Internationaal Register Hypnotherapeut.

 

DE ERVARING

Net als velen van u heb ik in het verleden vup en downs gekend. Teveel focus op mijn werk, studie en nevenfuncties, verlies van dierbaren en slechte beslissingen leidden in 2002 tot een ernstige burn-out. Ook ik kwam in het systeem terecht met wachtlijsten, steeds wisselende hulpverleners en specialisten, eindeloze en vermoeiende gesprekken en jarenlang op- en afbouwen van medicijnen. Mijn depressies werden niet beter maar een chronisch probleem. Altijd somber, ernstige nachtmerries en doodmoe. De simpelste dingen kosten me de grootste moeite. Na twee opnames en een aantal crisisinterventies werd mij door de experts verteld dat ik er vanuit moest gaan dat ik de rest van mijn leven afhankelijk zou blijven van medicijnen en altijd periodes van ernstige depressiviteit zou hebben. Dus pillen slikken en accepteren....tot 2011 kwam.

 

DE OMMEKEER

In dat jaar kwam ik bij toeval in aanraking met hypnose. Een goede vriendin vroeg of ik met haar mee ging naar een hypnotherapeut. Ze ging al jarenlang gebukt onder extreme rij-angst die alleen maar erger werd. Een maandenlang traject bij een psychologe van de GGZ had niets geholpen. Tijdens de rit naar de praktijk zat ze met een bleek gezicht op de passagiersstoel. Ik zag dat er zweetdruppels van haar linkerhand drupten en met haar rechterhand hield ze de beugel boven het portier strak vast. Op de plaats van bestemming stapte ze zichtbaar nerveus uit. Ik ging mee naar binnen en nam plaats in de wachtruimte terwijl ze met de therapeut de behandelruimte binnen ging.
Na ongeveer één uur kwam ze buiten en ik zei dat ze nu maar zelf moest rijden. Ik was hartstikke sceptisch maar probeerde toch vrolijk over te komen. Tot mijn verbazing pakte ze lachend de autosleutels uit mijn handen en reed van de parkeerplaats de weg op. Na 200 meter reed ze, compleet vrij van angst, de A73 op! We zijn zelfs in Nijmegen koffie gaan drinken om het te vieren. Ze bleef 9 maanden volledig angstvrij en moest daarna nog een keer een vervolgsessie ondergaan. Ook in andere onzekere situatie overheerst de angst niet meer.

DE HELING

Hoe is het mogelijk dat binnen één uur iemands reactie zo extreem verandert? Dat angst zo snel verandert in kalmte en zelfvertrouwen? Zonder kalmerende middelen? Zonder maanden of jarenlang praten met allerlei hulpverleners? Wat nou als dit geen onzin was en ik er misschien ook baat bij kon hebben? De reguliere geneeskunde had immers geen antwoorden meer voor mij. 
Ik begon alles te lezen wat ik maar konden vinden over hypnose en hypnotherapie. Ik stopte met het praten over mijn depressies en startte met leren. Ik leerde hypnose, zelfhypnose en auto-suggestie. Met die nieuwe kennis besloot ik mijn medicatie af te bouwen en op een andere manier te werken aan mijn mentale processen. Ik richtte me op oplossingen in plaats van op mijn probleem. Binnen 9 maanden was ik vrij van depressie, nagenoeg vrij van medicijnen, volledig bevrijd van nachtmerries en was fitter! 

 

DE PROFESSIONAL

Al snel volgde ik een beroepsopleiding tot hypnotherapeut. Mijn eerdere scholingen (Sociale Academie/HBO Personeel & Arbeid/Management etc.) en werkervaring als leidinggevende en coach van individuen en teams, vulden dit perfect aan. Vooral de psychologische en psychosociale componenten bleken waardevol. In 2016 ben ik volledig gediplomeerd en sinds 2019 ben ik ook gecertificeerd HypnoBand Virtuele Maagband Consulent.

Als professional en ervaringsdeskundige weet ik wat u doormaakt, ik was zelf op die donkere plek. Ik weet nu dat het ook anders kan.

 

Ik kan je helpen bij nagenoeg iedere mentale beperking of  psychosomatische aandoening. Hypnotherapie is geschikt als eerstelijns interventie óf als een aanvulling op uw bestaande behandeling bij een specialist of hulpverlener.

 

Mijn naam is Will van den Boom IRH C.Ht. 
Als jij me jouw vertrouwen geeft, laat ik je de weg naar de oplossing zien.

Heel anders...met HYPNOCHANGE.