S
Home » About Me

Even Voorstellen

 

 

 

Mijn naam is Will van den Boom en ik ben gediplomeerd Internationaal Register Hypnotherapeut.

 

 

 

 

ERVARINGSDESKUNDIG

Net als velen met mij heb ik in het verleden veel up en downs gekend. Teveel focus op mijn werk, studie en nevenfuncties, verlies van dierbaren en slechte beslissingen leidden in 2002 tot een ernstige burn-out. Ook ik kwam in het systeem terecht met wachtlijsten, steeds wisselende hulpverleners en specialisten, eindeloze en vermoeiende gesprekken en jarenlang experimenteren met medicijnen. Mijn depressie werd niet beter maar werd een chronisch probleem. Altijd somber, ernstige nachtmerries en doodmoe. De simpelste dingen kosten me de grootste moeite. Na twee opnames en een aantal crisis-interventies werd mij verteld dat ik er vanuit moest gaan dat ik de rest van mijn leven afhankelijk zou blijven en altijd periodes van ernstige depressiviteit zou hebben. Dus pillen slikken en accepteren.

 

DE OMMEKEER

In 2012 kwam ik bij toeval in aanraking met hypnose. Een goede vriendin vroeg of ik met haar mee ging naar een hypnotherapeut. Ze ging al jarenlang gebukt onder extreme rij-angst die alleen maar erger werd. Een maandenlang traject bij een psychologe van de GGZ had niets geholpen. Het leek er zelfs op dat, hoe vaker ze met haar probleem bezig was, hoe erger het werd.
Tijdens de rit naar de praktijk zat ze met een bleek gezicht op de passagiersstoel. Ik zag dat er zweetdruppels van haar linkerhand drupten en met haar rechterhand hield ze de beugel boven het portier strak vast. Op de plaats van bestemming stapte ze zichtbaar nerveus uit. Ik ging mee naar binnen en nam plaats in de wachtruimte terwijl ze met de therapeut de behandelruimte binnen ging.
Na ongeveer één uur kwam ze buiten en ik zei dat ze nu maar zelf moest rijden. Ik was erg sceptisch maar probeerde toch vrolijk over te komen.Tot mijn verbazing pakte ze lachend de autosleutels uit mijn handen en reed van de parkeerplaats de weg op. Na 200 meter reed ze, compleet vrij van angst, de snelweg op! Ze bleef 9 maanden angstvrij en moest daarna nog een keer een vervolgsessie ondergaan. Ook in andere onzekere situatie kan ze nu haar angsten controleren.

DE HELING

Hoe is het mogelijk dat binnen één uur iemands reactie zo extreem verandert? Dat angst zo snel verandert in kalmte zelfvertrouwen? Zonder kalmerende middelen? Zonder maanden of jarenlang praten met allerlei hulpverleners? Wat nou als dit geen onzin was en ik er misschien ook baat bij kon hebben? De reguliere geneeskunde had immers geen antwoorden meer voor mij. 
Ik, de nuchtere manager en probleem oplosser, begon met het het zoeken naar andere behandelingsmethodes. Naar andere manieren die mij konden helpen. 
Ik zocht en onderzocht, maar vond geen enkel beter alternatief voor mij dan hypnotherapie. Dit voelde goed, dit paste bij mij. Ik was volledig "hooked". Begon alles te bestuderen wat ik maar konden vinden, legde contacten met therapeuten in binnen- en buitenland en besloot, gewapend met die nieuwe kennis, zelf mijn medicatie af te bouwen en op een andere manier te werken aan mijn mentale processen. Ik leerde hypnose, zelfhypnose en auto-suggestie. Binnen 6 maanden was ik vrij van depressie, nagenoeg vrij van medicijnen, van nachtmerries en was fitter! 

 

DE PROFESSIONAL

Al snel volgde ik een beroepsopleiding tot hypnotherapeut. Mijn eerdere scholingn (Sociale Academie/HBO Personeel & Arbeid/Management etc.) en werkervaring als leidinggevende en coach van individuen en teams, vulden dit perfect aan. Vooral de psychologische en psychosociale componenten bleken waardevol.
Mijn kennis van coachings- en veranderprocessen én mijn persoonlijke ervaringen vormden de basis van de deskundige die ik nu ben. Het is deze krachtige combinatie van vaardigheden, kennis en ervaring als professional én patiënt, die mij onderscheidt van andere hypnotherapeuten. 

 

Ik kan je helpen bij nagenoeg iedere mentale beperking, last of psychosomatische aandoeningAls eerstelijns interventie óf als een aanvulling op uw bestaande behandeling bij een specialist of hulpverlener

 

Mijn naam is Will van den Boom IRH C.Ht

En als jij het wil....... ben ik jouw hypnotherapeut!