• OOK VOOR LEZINGEN, DEMONSTRATIES EN WORKSHOPS 0492-380548
Home » De Sessie

Je Eerste Sessie

 

Na het intakegesprek ben je klaar voor je eerste sessie. De therapeut heeft alle belangrijke informatie verzamelt en zijn werkwijze bepaalt.

 

 

 

 

Bij je uitnodiging zat ook een link waarmee je toegang had tot een audiobestand met een ontspanningsoefening.  Je bent nu volledig geïnformeerd en ook bekend met de stem en de persoonlijke stijl van de therapeut. 

De sessies HYPNOCHANGE zijn niet tijdgebonden maar resultaatgebonden!
De duur van een sessie kan erg variëren omdat het maatwerk is. Afhankelijk van je hulpvraag kan een eerste sessie 30 tot wel 60 minuten duren. Samen met je intakegesprek kan een eerste afspraak zomaar tot twee uur duren. Houdt hier dus rekening mee! 

Vervolgsessies

Het is mogelijk dat je al na één sessie bevrijd bent van je probleem. Dit komt regelmatig voor bij relatief eenvoudig op te lossen hulpvragen in combinatie met de juiste mindset en persoonlijke omstandigheden. Het is echter aan te bevelen om altijd minimaal twee sessies te boeken. Vooral als je nog geen ervaring hebt met hypnose en hypnotherapie. Hiervoor zijn een paar belangrijke redenen; Tijdens een eerste sessie weet je niet wat je zult gaan ervaren en wat er van je verwacht gaat worden. Gedachtes van twijfel of afgeleid worden door andere gedachtes die binnen komen drijven, is heel normaal en natuurlijk. Dit kan van invloed zijn op de effectiviteit van de suggesties die de therapeut je geeft.  In de week na de eerste sessie ga je merken wat er verandert is, wat er goed gaat en wat nog aandacht nodig heeft.

De tweede sessie volgt meestal binnen 7 tot 10 dagen. Deze sessie gaat altijd veel sneller en gemakkelijker. Je weet wat er gaat gebeuren en dat maakt dat je nog beter kunt volgen en focussen. Je hebt geleerd hoe je in hypnose gaat en hoe je met de suggesties om moet gaan. Meestal  ga je naar een nóg dieper niveau van hypnose. In de tweede sessie stuurt de therapeut bij of versterkt nogmaals de gewenste veranderingen.  De effectiviteit van twee sessies is veel hoger!

Na de tweede sessie bepaal je zelf hoe je verder gaat. Meestal wordt er een periode van drie tot zes weken afgesproken omdat je onderbewustzijn deze tijd gewoon nodig heeft om nieuw gedrag te verankeren. Kleine en grotere ervaringen in je denken en doen zullen je laten merken wat er verandert. Daarna bepaal je zelf of je nog meer sessies nodig hebt. 

Zolang je voor hetzelfde probleem een sessie boekt beschouwen we dat als een vervolgsessie. 
Wanneer je een afspraak boekt voor een ANDERE hulpvraag wordt dit beschouwd als een nieuw traject. Hiervoor moet dan eerst opnieuw een intakegesprek gevoerd worden.