top of page

Hypnotherapie: zo kan het gaan...

Bijgewerkt op: 6 feb. 2022De 41-jarige Alexander* verteld mij het volgende: "Iedere dag voel ik dat ik benauwd word en niet genoeg adem krijg. Dat gebeurt wel 10 keer per dag. Ik ben altijd gespannen en 's avonds ontzettend moe. Ik kan me slecht concentreren. Ik heb een kort lontje en veel pieken en dalen in mijn humeur. En mijn gezin is daarvan de dupe. Ik ben normaal hartstikke sceptisch maar heb met eigen ogen gezien en ervaren hoeveel baat mijn vrouw bij jou werk gehad heeft. Kan dat bij mij ook zo werken?" Zonder het zelf te beseffen heeft Alexander paniekaanvallen als gevolg van langdurige stress. Na mijn uitleg besluit hij om ook een kort traject te volgen.

Op de eerste afspraak analyseren we wat er gebeurt en wat beter zou zijn. Vervolgens meteen een eerste training in hypnose. Alexander doet het uitstekend en een week later is dit zijn feedback. "Ik volg iedere dag je instructies op en het is bizar wat er binnen een week al anders is. Ik "moet" veel minder van mezelf en denk meer aan "mogen en kunnen". Ik sta anders op en heb 's avonds meer energie. Heb zelfs meer zin om nog iets met mijn zoontje te doen. Het beeld van mezelf is anders. De ademproblemen zijn veel minder en veel sneller weg. Ik maak me er niet meer zo druk om. Dat heeft ook effect op het hele gezin."

Na de tweede sessie is Alexander verbaasd en zelfs euforisch. Het lukt hem niet meer om dat rotgevoel van benauwdheid of angst naar voren te halen. Hoezeer hij ook zijn best doet, het gaat niet meer. Hij heeft ook meteen geleerd hoe hij dit in andere situaties kan toepassen. "Dit is váág!" zegt hij lachend als ik hem naar zijn eerste reactie vraag. En vervolgens "Als het mocht gaf ik je een knuffel." Die moest hij maar bewaren voor zijn vrouw. Over een maand zien elkaar weer of eerder als daar reden toe is. In totaal hebben we nog geen 3 uur samen gewerkt.

 

Hypnose: beter worden door ervaren


In een staat van hypnose is het mogelijk om, totaal ongeremd, emoties terug te halen die je allang niet meer hebt kunnen voelen. Hoe intenser deze ervaring, hoe sneller je brein weer nieuwe verbindingen maakt met die emoties. Er wordt letterlijk weer verbinding gemaakt met datgene wat je kwijt dacht te zijn.Recente blogposts

Alles weergeven

Evenementen in 2024

Workshop Masterclass voor professionals Workshop

Comments


bottom of page