top of page

Over mij...

W. VAN DEN BOOM HYPNOTHERAPEUT

DE ERVARING

Net als velen van u heb ik in het verleden ook ups en downs gekend. Teveel focus op mijn werk, studie en nevenfuncties, verlies van dierbaren en slechte beslissingen leidden in 2002 tot een ernstige burn-out en daarna depressie. Ook ik kwam in het systeem terecht met wachtlijsten, steeds wisselende hulpverleners en specialisten, eindeloze en vermoeiende gesprekken en jarenlang op- en afbouwen van medicijnen. Mijn depressies werden niet beter maar een chronisch probleem. Altijd somber, ernstige nachtmerries en doodmoe. De simpelste dingen kosten me de grootste moeite. Na twee opnames en een aantal crisisinterventies werd mij door de experts verteld dat ik er vanuit moest gaan dat ik de rest van mijn leven afhankelijk zou blijven van medicijnen en altijd periodes van ernstige depressiviteit zou hebben. Dus pillen slikken en blijven vechten tegen terugval...Maar toen kwam 2010.

 

DE OMMEKEER

In dat jaar vroeg een goede vriendin of ik met haar mee ging naar een alternatief therapeut. Ze ging al jarenlang gebukt onder extreme rij-angst die alleen maar erger werd. Een maandenlang traject bij een psychologe van de GGZ had niets geholpen. Tijdens de rit naar de praktijk zat ze met een bleek gezicht op de passagiersstoel. Ik zag dat er zweetdruppels van haar linkerhand drupten en met haar rechterhand hield ze de beugel boven het portier strak vast. Op de plaats van bestemming stapte ze zichtbaar nerveus uit. Ik ging mee naar binnen en nam plaats in de wachtruimte terwijl ze met de therapeut de behandelruimte binnen ging. Na ongeveer één uur kwam ze buiten en ik zei dat ze nu maar zelf moest rijden want "Je probleem zal nu wel opgelost zijn." Ik was hartstikke sceptisch maar probeerde toch vrolijk over te komen. Tot mijn stomme verbazing pakte ze lachend de autosleutels uit mijn handen en zei "Dat is goed!" reed van de parkeerplaats de weg op. Na 200 meter reed ze, compleet vrij van angst, de A73 op! We zijn zelfs in Nijmegen koffie gaan drinken om het te vieren. Ze bleef 9 maanden volledig angstvrij en moest daarna nog een keer een vervolgsessie ondergaan. Ook in andere onzekere situaties overheerst de angst haar niet meer, zoals bij de tandarts.

 

DE HELING

Hoe is het mogelijk dat binnen één uur iemands reactie zo extreem verandert? Dat angst zo snel verandert in kalmte en zelfvertrouwen? Zonder kalmerende middelen? Zonder maanden of jarenlang praten met allerlei hulpverleners? Wat nou als dit geen onzin was en ik er misschien ook baat bij kon hebben? De reguliere geneeskunde had immers geen antwoorden meer voor mij. Wat deed die therapeut anders? Het antwoord bleek verrassend: hypnose! Ik wilde het in eerste instantie gewoon niet geloven maar bleef nieuwsgierig. Die nieuwsgierigheid was het begin van "De Heling".

 

Ik begon alles te lezen wat ik maar konden vinden over hypnose en hypnotherapie. Ik stopte met het praten over mijn problemen en depressies en startte met leren. Ik leerde hypnose, zelfhypnose en autosuggestie. Met die nieuwe kennis besloot ik mijn medicatie af te bouwen en op een andere manier te werken aan mijn mentale problemen Ik richtte me op oplossingen in plaats van op mijn probleem. Binnen 9 maanden was ik vrij van depressie, nagenoeg vrij van medicijnen, volledig bevrijd van nachtmerries en was fitter! En toen was ik volledig "hooked".

 

DE PROFESSIONAL

Al snel volgde ik een beroepsopleiding tot hypnotherapeut en PSBK. Mijn eerdere scholingen (Sociale Academie/HBO Personeel & Arbeid/Management etc.) en werkervaring als manager in het gevangeniswezen, consultant voor wonen en leefbaarheid en coach van individuen en teams, vulden dit perfect aan. Vooral de psychologische en psychosociale componenten bleken waardevol. Ik ben volledig gediplomeerd en sinds 2019 ben ik ook gecertificeerd HypnoBand Virtuele Maagband Consulent. Ik heb me gespecialiseerd in angsten, stress en daaruit voortkomende klachten. En ben erkend als senior therapeut door de Beroepsvereniging voor Alternatief Therapeuten.  HYPNOCHANGE voldoet aan alle door de wet gestelde eisen conform de Wkkgz.

Als professional en ervaringsdeskundige weet ik wat u doormaakt, ik was zelf op die donkere plek. Maar ik weet nu dat het ook anders kan. Ik kan je helpen bij veel mentale problemen en/of psychosomatische(SOLK) aandoening. Hypnotherapie is geschikt als eerstelijns interventie óf complementair als een aanvulling op je bestaande behandeling. 

Daarnaast geniet ik ervan om via lezingen, demonstraties en cursussen de bijzondere wereld van hypnose te laten zien. Iedereen heeft het recht om te weten dat helen ook heel anders kan.

 

Mijn naam is Will van den Boom Intern. Reg. Hypnotherapeut. 
En als jij het wilt, laat ik jou ook de weg naar de oplossing zien.


Heel anders...met HYPNOCHANGE.

bottom of page