top of page

STOPPEN MET ROKEN

"Ik heb het helemaal zelf gedaan"...of toch niet?


Namen verandert ivm privacy Foto door cottonbro via Pexels


Cliënt Anton* besluit samen met zijn vriendin te stoppen met roken. Ze zijn de trotse en zorgzame ouders voor hun zoontje van anderhalf. Dit zoontje is ook hun grootste en belangrijkste motivator om te stoppen. Ze kiezen voor een kort hypnosestraject bij HYPNOCHANGE

Ruim een week geleden hebben ze gezamenlijk hun eerste sessie gehad en die verliep uitstekend. Beiden leerden snel en gemakkelijk om in een diepe trancestaatte gaan en accepteerden mijn suggesties heel eenvoudig. Vriendin Martine* onderging haar tweede sessie gisteren en zij was hierna niet eens meer in staat een sigaret aan te nemen naar haar mond te brengen.

Vandaag heeft Anton zijn tweede sessie. Hij komt zeer opgewekt binnen en zoals altijd start ik met de evaluatie van de afgelopen week. Anton vertelde dat alles prima is. Hij voelt zich goed en heeft voor de eerste keer geen enkele zucht of verlangen naar tabak. Op momenten waarop hij eerst volledig automatisch een sigaret nam denkt hij er niet eens meer aan. Als het gevoel optreedt dat hij “iets” mist is het voor hem vanzelfsprekend dat hij kiest voor een gezonde snack. Hij denkt er niet bij na en doet dit gewoon.

Als ik Anton vraag wat hij nu nog nodig zou hebben om definitief een niet-roker te blijven antwoord hij:

Helemaal niets. En om eerlijk te zijn vraag ik me af in hoeverre de hypnose-sessie mij hierbij geholpen heeft en of je mij nog zou kunnen helpen. Ik kan het zonder moeite zelf!”

Ik heb Anton gefeliciteerd met het resultaat. Binnen een week volledig stoppen met roken, zonder afkickverschijnselen of ander ongemak. Helemaal op “eigen kracht" en dat verdient respect.


Ik geniet nog de hele dag van mijn binnenpret en van mijn eigen verbazing. Hypnotherapie is gewoonweg fantastisch! Meer weten?5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Evenementen in 2024

Workshop Masterclass voor professionals Workshop

Comments


bottom of page