top of page

Therapie zonder praten?

Kun je cliënten helpen zonder het probleem te bespreken of zelfs maar te benoemen? Kun je niet-helpende emotionele en fysieke reacties veranderen zonder aandacht te besteden aan de oorzaak? Het lijkt onmogelijk, zeker binnen cognitieve behandelvormen waarin eerst duidelijk moet

zijn welke gedachtes en gevoelens tot ongewenst gedrag hebben geleid. Het diepgaand

bespreken en analyseren van gebeurtenissen en situaties vraagt veel van cliënten. Het is confronterend, pijnlijk en kan leiden tot onnodige extra bevestiging van hun probleem.

Soms zijn ze dagen na een gesprek nog extreem vermoeid. Kan dat niet anders?

CFH: veilige therapie zonder "inhoud"

De oplossing waar ik dan voor kies is "Content Free Hypnotherapy"(CFH). Een methode binnen hypnotherapie waarin ik het probleem niet benoem en die toch heel effectief kan zijn. Stel je eens voor hoe comfortabel en veilig dat voor een cliënt voelt... De cliënt houdt het probleem bij zichzelf, crëert vervolgens zelf een nieuwe beleving en ervaart daardoor direct een andere, betere en gezondere emotie en fysieke reactie. Een intense mentale en fysieke shift in slechts enkele minuten!


Buiten de praktijkruimte zijn ook een lezing of demonstratie prima gelegenheden om met CFH te werken. Vrijwilligers hoeven hun privacy niet op te geven om toch aan hun persoonlijke issue te werken. Ik kan op een veilige en verantwoorde wijze de effectiviteit en mogelijkheden van hypnose demonstreren.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Evenementen in 2024

Workshop Masterclass voor professionals Workshop

Comments


bottom of page